REGEN, WATER, ZAND EN ....SLIK
1 juli 2017 - Lauwersoog, Nederland
Nadat ik de Vlindertuin de Orchideenhoeve in Luttelgeest opnieuw had bezocht, gingen we rechtstreeks (eindelijk) nar de trekkershut in Lauwersoog. In de regen, die ondertussen met bakken uit de hemel kwam, de bagage de kleine trekkershut ingeduwd. Gelukkig het paste, wel en stoel buiten gezet om wat ruimte te scheppen. Een avondje ouderwets yatzee gespeeld en daarna na de nodige borrels het licht uit gedaan.
Wat een nacht!!!! Geslapen in een slaapzak met dike badstof pyama, sokken en daarover een vest. Wat was het koud....mijn neus vroor eraf.
Maar de nachttoch overleefd en vanmorgen vroeg op pad om te gaan wadlopen in de regen. Gelukkig waren de ergste buien vanacht en gisteravond gevallen, dus ik had goede hoop.
Met en groep van ruim 32 mensen gingen we op pad met twee gidsen. Vanaf de haven in Lauwersoog vertrokken we met 62 mensen met een bood naar de zandbanken bij schiermonnikkenoog. Wat een wind.....toch vond ik het water niet erg koud. Ondanks dat het buiten 16 graden was.
Op een gegeven moment stopte het met regenen. Hiep Hoi, maar wat maakte het uit. Het water werd steeds dieper, en steeds meer onverwachtse gebieden in de zee met slik leverden heel wat mooie fotoshoots van medelopers op. Voor Marian ( medewadloopster) een uniek moment om in plaats van haar man, mij en Susanne eens behoorlijk " in the Picture" te zetten. Niks leuker om zelf niet onder de slik te komen en toch mooie foto's te krijgen. Nu ik vond het ook heerlijk om zo in de modder te liggen. Gelukig ben ik nu 55 kilo minder zwaar, want anders had de gids me echt niet overeind gekregen en had ik een helicopter redding moeten krijgen, daar de vloed al weer op kwam! Los van al die nattigheid, wat stink je!
Een mooie beleving. Bijna 6 km afgelegd door de regen, water, zand en slik. Gelukig veel gehad aan de tips van vriendin Nan en Serge. Door hun bereite ik het eiland, wel moderzwart, maar met een inhoud van de rugzak die kurk droog was, door alle plastic zakken rond de kleding etc.
Moe maar voldaan aan een kop soep op het eiland, nog even een leuk shirtje gekocht, schrik niet ....in de maat 38!!!!!! Met de bus terug naar de boot en toen weer via de zee (nu geheel vloed) naar het vaste land. Een ervaring rijker en ZEKER voor herhaling vatbaar...... Genoeg tekst..... Beelden zeggen meer als woorden, met dank aan Marian die zo lief was deze vanavond al toe te zenden via de mail..... Ik was goed om har 67 keer te laten lachen achter haar camera!
Thanks Marian namens mij en Susanne. Jullie boomhutje staat klaar voor jullie. Primitief slapen, maar baden in weelde bij mij in Nieuwkuijk. En ik zorg voor de modder!

Leuk dat je de Vlindertuin weer hebt bezocht.
Ad XX
Super hoor ik geniet van je verhalen