Naam:
15151
Video’s:
217

Over mij

Welkom op mijn reisblog bij Reislogger! Ik ga deze website gebruiken om iedereen die dit leuk vindt, op de hoogte te houden van mijn reizen door Nederland en de grens over te voet, te fiets en andere mooie avonturen. Kom dus snel een keertje terug voor de nieuwste reisverhalen en foto’s. Wil je gemakkelijk op de hoogte blijven van mijn belevenissen? Meld je dan aan voor mijn mailinglijst! En je beleeft samen met mij: ons kleine landje te voet of andere mooie landen.

Wie ben ik

Een prachtige vlinder, nu in volle metamorfose!

Over mijn reis

Mijn eerste reis was met vriendin Susanne naar het hoge noorden van ons land. Een paar dagen samen op pad om te gaan wadlopen op Schiermonikkenoog. Lees dit gezellige, maar vooral slikkerig en natte avontuur in 'WADLOPEN'.

Daarna begonnen aan het Pieterpad met vriendin Nan lopend door Nederland meer dan 530 kilometer afgelegd. Begonnen in juli 2017 en op 17 april 2019, na 4 periodes samen door Nederland over dit pad te hebben gelopen van Pieterburen (Groningen) naar Maastricht (Limburg). Mijn eerste lange afstandswandeling die ik geheel heb gelopen. Beleef Nederland door onze ogen in de verhalen en foto's in 'PIETERPAD'.

Een mooie tocht samen met zoon Timo van toen 9 jaar oud in april 2018. Zonder geld en pinpas met tent wandelend op pad vanuit onze voordeur. Toen al waren we echte pelgrims. Met 1 doel de dag nemen zoals die komt. De controle even durven te verliezen en genieten van elk moment wat je samen hebt en dit willen delen met anderen. Hulp durven vragen als je hulp nodig hebt of graag wilt krijgen! Lees onze verhalen in 'OP WEG NAAR ZEEBOS' en verwonder je hoe sterk een kind kan zijn en worden in een moeilijke periode van zijn leven!

Mexico zo op de laatste dag van het jaar 2017 was voor mijn gezin een mooi avontuur. Een periode even proberen te parkeren, die vol was met opnames en behandelingen van manlief Ad. Samen op reis naar een ver land, waar Ad dierbare herrinneringen aan had vanuit een reis die hij rond 1987 maakte samen met zijn vader, moeder en zus Mourizette. Van zijn moeder kregen we de excursie Chitzen Itza als cadeau, die we op Ad zijn vaders geboortedag 10 januari zijn gaan maken. Een reis voor ons gezin om te koesteren, het verleden, het heden en hoop voor de toekomst! Beleef 'MEXICO' met ons mee.

Met het hele gezin en lieve vriendin van Kelvin, Merel zijn we naar Tenerife geweest om Ad zijn 60e verjaardag te gaan vieren en even allemaal bijtanken van een zware tijd binnen ons gezin. Zon, zee en lekker eten, maar vooral in elkaars aanwezigheid hebben we genoten van mooie uitzichten vanaf de Teide en naar het heelal. Te druk gehad om uitgebreid te bloggen. Maar wie weet komt het hele verhaal nog eens na dit ene hoofdstuk ook hier nog te staan in 'TENERIFE'.

Op pad met Timo op de fiets richting 3 landenpunt in Vaals, vanaf Nieuwkuijk,  volgt het verhaal van Pieterpad op in 'Fietsend door Nederland op weg naar'.

En mijn avontuur Op weg naar Santiago begint samen met Micah wandelend vanaf Amsterdam, het begin van een serie van nieuwe avonturen die te lezen zijn in  'PELGRIMSTOCHT NAAR SANTIAGO' door Nederland, Belgie, Frankrijk en Spanje.

Even tussen de 2 Camino's door nog even met het gezin genoten van een Cruise naar de Canarische Eilanden en Portugal. Ook daar natuurlijk wat verhalen over geschreven waar je ons even kan volgen....

En ja, ik ga weer op pad.....27 maart vertrek ik om 1100 km te gaan lopen om voor mijn 50e verjaardag aan te komen in SANTIAGO de Compostela.....Volg mij weer dagelijks op mijn YouTube kanaal, Facebook en mijn reislogger.....

27 MAART verloopt mijn reis toch onverwachts anders als gepland. In plaats verder mijn Camino te gaan lopen in Frankrijk en Spanje tot mijn 50e verjaardag, blijf ik nu THUIS door het Corona virus. Mijn zoektocht, reis is dus zo dichtbij de komende periode. SAMEN met mijn gezin, hier in Nieuwkuijk in Brabant. Toch valt daar de laatste tijd ook genoeg over te schrijven. De impact die Het Coronavirus heeft op mijn gezin, dierbaren, mijzelf en andere onbekenden over de hele wereld, is groot! Genoeg om te delen met jullie om samen die verbondenheid te houden in deze heftige tijd. Lees deze verhalen, foto's en filmpjes regelmatig in de verhalenreeks 'CAMINO THUIS!'

Tijdens de periode van Covid 19 stel ik mijn vervolg reis naar Santiago de Compostella helaas uit. Toch probeer ik deze zomer een nieuw doel te gaan halen. Het Nederlandse Kustpad, ruim 780 km. Langs de zee lopen over het zand en door de duinen. En zoals elk avontuur start ik met 1 van mijn kinderen. Dit keer opnieuw met Timo lopend op pad langs de Nederlandse zee, volg onze avonturen in een nieuw reisavontuur 'KUSTPAD NEDERLAND. Daarna met Nan de route vervolgd tot Noordwijk. Binnenkort, eind juni 2024 gaan we na een rustpauze van twee jaar weer verder lopen vanaf Noordwijk. Zo benieuwd of mijn voet dit nog kan verwezenlijken.

En zo onverwachts even het kustpad geparkeerd om eerst 16 dagen onderweg te zijn tijdens 15 daagse etappes op ONS KLOOSTERPAD. Een wandeling langs oude kloosters en abdijen door het Brabantse Landschap in juni 2021.

En na een onverwachte revalidatieperiode, ga ik opnieuw op reis. Helaas nog niet de gele pijlen volgend door Spanje. Mijn voet is nog niet voldoende hersteld en mijn ticket naar Frankrijk heb ik deze maand opnieuw moeten cancelen. Maar waar een pad nog niet bereikbaar kan zijn, is het volgende toch weer begaanbaar. Ik ben onderweg naar Marokko. 22 dagen ditmaal zonder kids en man. Lees en bekijk opnieuw wat mij tijdens deze reis bezig houd, in mijn blogs en video's over Marokko.

Ja en dan komt hier een fietsvakantie dan weer aan. Samen net mijn zus Liesbeth gaan we het Jabikspaad fietsen. Onze avonturen starten in Leeuwarden. Volg je ons ook? 12 juni 2024 vertrekken wij samen op de fiets. Update: 319 KM gefiets hebben mijn zus en ik afgelopen 9 dagen in Friesland en Overijssel. Wordt Vervolgt!

29 juni 2024! Op slakkentempo mijn camino vervolgen. Eindelijk na 2 jaar weer op pad lopend met vriendin Nan, steun en toeverlaat ook deze wandeldagen. Gaat het mij lukken om elke dag de etappe die ik ditmaal zelf heb uitgezet vanuit Brabant naar Utrecht door Gelderland, te volbrengen? 6 km is het langst wat ik heb kunnen lopen en dan had ik best pijn en liep ik steeds langzamer op mijn route. 8 dagen nu achterelkaar en minimaal 10 km tot max 15 km is het plan.

Ik weet niet of het gaat lukken, maar gelukkig heb ik ditmaal onze overnachtingsadresjes bij VOF mensen kunnen regelen, waar we welkom zijn. Lees mee, wandel met ons mee in de blog en films Mijn Camino op Slakkentempo !

Na mijn slakkenavontuur ben ik samen met Nan en Guus en Ad op vakantie geweest naar Madeira in januari 2025. Veel gelopen en ook mijn eerste klim van 680 meter gedaan! Dalen gaf nog problemen met mijn voet, dus daarna alleen in april naar Duitsland gegaan 12 dagen om dit te oefenen. Van beide reizen heb ik geen reisverslagen gemaakt. Ik was te moe van het wandelen elke dag.

Maar resultaat van al dit oefenen kwam er! We zijn weer begonnen met serieuze wandelingen door berggebied. Ad en ik zijn sinds 27 mei op rondreis door Albanië. Volg onze avonturen, klimpartijen enz in mijn blog RONDREIS ALBANIË 2025. Een 21e daagse rondreis welke ook via Polarsteps te volgen is. Verhalen komen grotendeels overeen, maar op deze reislogger het complete plaatje met films en video's.

En nog meer oefenen in Marokko oktober 2025, Gran Canaria in februari 2026 en nog even rekaxen in Turkije met gezin april en mei 2026 om eindelijk mijn weg naar Santiago te gaan vervolgen. 10 mei 2026 met vliegtuig naar Lourdes, om daarna verder te gaan lopen in Frankrijk richting Saint Jean Pied Du Port en dan de route in Spanje naar Santiago. Volg deze nieuwe reeks verhalen op deze reislog, polarsteps en Youtube onder de verhalenreeks OP WEG NAAR SANTIAGO 2.0.

Schrijf een reactie, dat geeft mij weer energie na een intensieve dag.

Veel leesplezier, namens mij

Christine

Bezochte landen

Ik heb 14 landen (6%) bezocht:

Albanië, België, Benin, Duitsland, Frankrijk, Italië, Marokko, Mexico, Nederland, Noord-Macedonië, Polen, Portugal, Spanje, Verenigde Staten.